Αναλύσεις 5 επιλεγμένων ETFs

Αναρτώνται σήμερα στην ιστοσελίδα του ΣΜΕΧΑ (www.smexa.gr) αναλύσεις 5 επιλεγμένων ETF. Συγκεκριμένα, παρουσιάζουμε τα εξής ETF (κάνετε κλικ στα ονόματα για να δείτε τις παρουσιάσεις):

 

 

1.         Vanguard Dividend Appreciation (VIG): Το ETF VIG είναι ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο υψηλής ποιότητας αμερικανικών μετοχών μεγάλης κεφαλαιοποίησης που θα μπορούσε εύκολα να χρησιμεύσει ως μια συντηρητική θέση σε εταιρείες των ΗΠΑ. Η επιλογή των εταιρειών γίνεται κυρίως με κριτήριο την αύξηση των μερισμάτων για τουλάχιστον 10 συνεχόμενα έτη.

 

2.         iShares MSCI Brazil Index (EWZ): Το EWZ επενδύει σε 80 περίπου εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στην αναδυόμενη αγορά της Βραζιλίας. Η κατασκευή του συγκεκριμένου ETF έχει γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να του δίνει υψηλή έκθεση στις διακυμάνσεις των τιμών των εμπορευμάτων λόγω επενδύσεων σε εταιρείες πετρελαίου, ορυχεία και παραγωγούς χάλυβα.

 

3.         iShares MSCI South Korea Index (EWY): Το συγκεκριμένο ETF έχει μεγάλη έκθεση σε κυκλικούς κλάδους όπως αυτός της πληροφορικής, της βιομηχανίας και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

 

4.         Financial Select Sector SPDR (XLF) : Το XLF προσφέρει στους επενδυτές έκθεση στον χρηματοοικονομικό τομέα των ΗΠΑ σε πολύ χαμηλό κόστος. Ένας επενδυτής μπορεί να δει το ETF αυτό σαν μια πολύ καλή ευκαιρία έχοντας όμως υπόψη ότι ο κίνδυνος του χρηματοπιστωτικού συστήματος δεν έχει εξαλειφθεί.

 

5.         Industrial Select Sector SPDR (XLI) : Οι βασικοί κλάδοι στους οποίους επενδύει το XLI είναι οι αερομεταφορές και αμυντικός εξοπλισμός, κεφαλαιακός εξοπλισμός και μεταφορές. Από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του ETF είναι η μεγάλη εμπορευσιμότητα του και το αρκετά χαμηλό κόστος του. Σύμφωνα με αναλυτές το 90% των εταιρειών που επενδύει το ETF έχουν διαρκές και ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

 

Ευελπιστούμε η έρευνα αυτή να συνεισφέρει στην καλύτερη  ενημέρωση των επενδυτών για να αποκτήσουν επενδυτικά εργαλεία, κατάλληλα να τους προστατεύσουν από οποιοδήποτε κίνδυνο φοβούνται ότι είναι ενδεχόμενο να συμβεί.