• 3rd slide
  • 4th slide
  • 5th slide
  • 1st slide
  • 2nd slide
" Ο επενδυτής στο επίκεντρο ... "
ΣΜΕΧΑ

Σχόλιο αγοράς από τον κ. Δημήτριο Σαρρή στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ ON LINE 24/10/2016

on .

 

Χρηματιστήριο: Οι καθυστερήσεις ζημιώνουν την αγορά

Αρθρο του κ. Δημήτριου Σαρρή, Διευθύνοντα Συμβούλου της Α. ΣΑΡΡΗΣ ΑΕΠΕΥ στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ ON LINE στις 24/10/2016

H πρώτη προσπάθεια προσέγγισης και διάσπασης των 600 μονάδων απέτυχε με συνέπεια να βγουν ρευστοποιήσεις στην αγορά. Με δεδομένο ότι το θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές διατηρείται, αφορμή για την αρνητική αυτή αυτονόμηση θα πρέπει να αναζητήσουμε στα εσωτερικά μέτωπα , με τις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση να παρουσιάζουν εμπόδια και πιθανές εμπλοκές.

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΧΡΗΜ/ΚΗ ΑΕΠΕΥ: Εβδομαδιαία Τεχνική Ανάλυση 21/10/2016

on .

Για τέταρτη κατά σειρά συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτηςπροσπαθεί να σταθεί  πάνω από τη ζώνη  ασταθούς στήριξης των 590 με 585 μονάδων. Η συνέχιση της υπάρχουσας νωχελικής ανοδικής πορείας θα φέρει το Γενικό Δείκτη αντιμέτωπο με τη ισχυρή γραμμή τάσης, που έχει δημιουργηθεί από τις δύο προηγούμενες τοπικές κορυφές που έχουν περιέργως αποτυπωθεί στο ημερήσιο διάγραμμα  την πρώτη μέρα του Αυγούστου και την πρώτη μέρα του  Σεπτεμβρίου. Γραμμή η οποία διέρχεται από την περιοχή των  600 με 604 μονάδων. Εδώ για άλλη μια φορά θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η ανοδική τμήση της εν λόγω σημαντικής βραχυχρόνιας γραμμής θα πρέπει να γίνει με εσωτερική δύναμη δίχως κάποιου είδους πισωγύρισμα. Έτσι μόνο θα μπορούσαμε με ασφάλεια να πούμε ότι θα ανοίξει το «βιβλίο προσφορών» για το επόμενο ανοδικό στάδιο διαπραγμάτευσης των 610 με 640 μονάδων.

Άρθρο του κ. Αλέξανδρου Μωραϊτάκη στο Euro2day στις 6/7/2016

on .

Πως θα προσελκύσουμε τις κινέζικες επενδύσεις

Αρθρο του κ. Αλέξανδρου Μωραϊτάκη, Προέδρου της NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ & Μέλους Δ.Σ. του ΣΜΕΧΑ

Πολύ καλά έκανε ο πρωθυπουργός που επισκέφτηκε την Κίνα, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων (ευτυχώς, ξεχάστηκαν οι προεκλογικοί λαϊκισμοί περί ξεπουλημάτων και τα συνθήματα τύπου «Κινέζοι Go Home»), και την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών, προϊόντων και υπηρεσιών.

Βέβαια, στην Κίνα είχαν πάει κατά το παρελθόν και άλλοι Έλληνες πρωθυπουργοί και πέρα από την επένδυση της COSCO και κάποιες τουριστικές εισροές, ελάχιστα πράγματα είδαμε. Πολλά λόγια, μεγάλα όνειρα, ελάχιστα αποτελέσματα.

Δήλωση Αποποίησης Ευθύνης